0
  • No products in the cart.

Źródło niepowtarzalnego smaku i jakości amerykańskiej wołowiny

Amerykańska wołowina jest doskonała dzięki sprzyjającym warunkom naturalnym i korzystnemu klimatowi. Lecz wyjątkową kruchość i smakowitość oryginalnej amerykańskiej wołowiny zawdzięczamy przede wszystkim wysiłkom ranczerów, którzy każdego dnia oddają serce swojej pasji.

Złożony proces oparty o lata doświadczenia i tradycji

Od dziesięcioleci ranczerzy dbają o swoje stada dopracowując system produkcji żywca do perfekcji. W USA jest ponad 700.000 rodzinnych farm bydła, które produkują 19% światowej wołowiny o smaku uwielbianym przez smakoszy w każdym zakątku Ziemi.

Selekcja najlepszej jakości wołowiny na rynek Unii Europejskiej

Na rynek Unii Europejskiej trafia wyłącznie selekcjonowana wołowina najwyższej jakości: USDA Prime oraz USDA Select (wg amerykańskiej skali oceny jakości mięsa wołowego). Jest ona produkowana w specjalnym programie (NHTC) czyli bez użycia hormonów wzrostu.

US Meat Export Federation

USMEF jest organizacją wspierającą działania promocyjne oraz edukacyjne dotyczące amerykańskiego mięsa na całym świecie. Wiele cennych informacji na temat amerykańskiej wołowiny można uzyskać na stronie organizacji: www.usmef.org.