Maria Listopad 23, 2018

W roku 2018 dwukrotnie wzięliśmy udział w imprezach targowych na stoisku Ambasady Amerykańskiej.

Podczas Kongresu Szefów Kuchni w Warszawie gościliśmy tłumy znakomitych szefów kuchni z całej Polski. Na naszym stoisku można było skosztować steków amerykańskich w wykonaniu samego Ambasadora Amerykańskiej wołowiny Mistrza Andrzeja Bryka, można było zobaczyć produkt i zapoznać się z naszą ofertą. To co wyróżnia naszą ofertę wołowiny amerykańskiej na polskim rynku to różnorodność asortymentów i to, że jest to produkt chłodzony. Na targach spotkaliśmy się z bardzo dużym zainteresowaniem. Produkt z USA to najwyższa półka i nigdy nie zawodzi. Mamy nadzieję, że będzie obecny w każdym szanującym się sreak hous’ie nad Wisłą i nie tylko :).

Po targach warszawskich ofertę amerykańskiej wołowiny zaprezentowaliśmy w Krakowie na targach Gastrofood. Jest to rynek o wielkim potencjale jeśli chodzi o gastronomię i chcieliśmy zaprezentować tam nasz flagowy produkt. Na nasze stoisko przyciągały zapachy cudownej grillowanej wołowiny przygotowywanej przez naszego Szefa Kuchni. Mieliśmy okazję zaprezentować także sam produkt i omówić szeroką ofertę różnych oferowanych przez nas elementów. Wartość dodana, którą zapewnia nasza firma to nie tylko szeroki asortyment chłodzonej amerykańskiej wołowiny. Oferujemy także know how i wspieramy naszych klientów ekspercką wiedzą w zakresie wykorzystania alternatywnych elementów wołowych, które mają najwyższą jakość, a są tańsze niż tzw. „prime cut’y”. Podcza HoReCa talks mówiliśmy o właściwościach amerykańskiej wołowiny oraz o tym skąd bierze się jej najwyższa jakość i smak amerykańskiego mięsa.

Bardzo ciekawy był także pokaz kulinarny Kuchni Mistrzów, który zrealizował Ambasador Wołowiny Amerykańskiej Andrzej Bryk. Zaprezentował on jak można przygotować mniej popularne, doskonałej jakości elementy stekowe takie jak teres major, hanging tender, flank steak czy picanha, które znajdują się w naszej bogatej ofercie.