0
  • No products in the cart.

Merliniego

Warszawska restauracja Merliniego funkcjonująca od 2010 roku i prowadzona przez Bartłomieja Czerwińskiego to wymarzone miejsce dla koneserów dobrego jedzenia oraz świetnych win. Merliniego specjalizuje się w potrawach z owoców morza oraz w stekach z amerykańskiego Black angusa z certyfikatem USDA prime beef oraz w stekach ze szkockiego Angusa z Aberdeen i najwyższej klasy japońskiej wołowiny Tajima gyu, „kobe style”: klasa 5, marmurkowość 9+.

W karcie znajdują się również sezonowe, tradycyjne dania kuchni polskiej. Menu zostało tak skomponowane, aby wszyscy znaleźli coś dla siebie podczas biznesowych spotkań, rodzinnych kolacji, towarzyskich wieczorów czy też niezobowiązujących odwiedzin na małe co nieco.

W karcie win obecne są wina z całego świata, łącząc setki lat tradycji win włoskich, francuskich, hiszpańskich z fantazją winiarzy z Chile, Argentyny, Australii. Obok win od uznanych, wielkich producentów, takich jak Torres z Hiszpanii, Rothschild z Francji czy Frescobaldi z Włoch restauracja oferuje nowoczesne, bezpretensjonalne wina z Południowej Afryki i Nowej Zelandii.
Karta win ma charakter sezonowy, wina dobierane są do aktualnego menu.

Merliniego
ul. Merliniego 5, 02-511 Warszawa
Telefon: 696 169 090
www: http://merliniego.pl/