Maria July 23, 2019

Jest to jeden z mięśni łopatki, drugi po polędwicy najbardziej kruchy element tuszy wołowej.  Genialny na steki Flat Iron, bogaty w żelazo (przez co wskazany dla kobiet w ciąży lub osób z niedoborami tego pierwiastka). Niezwykle marmurkowy i smakowity. Idealnie przez środek elementu przebiega horyzontalnie twarda błona, którą koniecznie trzeba usunąć. Zapoznaj się z techniką rozbioru korzystając z naszych manuali w języku polskim. Bardzo ciekawa propozycja do menu.

Dostarczamy element zarówno w klasie PRIME jak również CHOICE.

Produkt chłodzony lub mrożony w zależności od życzenia Klienta.

PRZEPISY:

FLAT IRON STEAKS WITH PAPRIKA-CUMIN SAUCE

SMOKED BEEF FLAT IRON WITH HERBED GHEE

BEEF FLAT IRON STEAK WITH BALSAMIC PEPPER SAUCE

BEEF FLAT IRON STEAK SALAD WITH REMOULADE SAUCE

SESAME FLAT IRON STEAK ON WONTON CRISPS